Princeses i guerrers. ¿Què en fem dels estereotips?

Autors/ores

  • Farners Valverde i Solé

DOI:

https://doi.org/10.17345/comeduc201845-56

Paraules clau:

Literatura infantil, estereotips de gènere, àlbums il·lustrats, contes, coeducació

Resum

«El rosa per a la nena i el blau per al nen!». «Que bonica i dolça que ets!». «Mira que bé que juga a futbol el meu nen»... Els estereotips de gènere encara són molt presents en la nostra societat. Però, d’on reben aquests referents els infants?

Els contes són una eina metodològica molt present en totes les escoles i en la vida dels infants. Aquesta recerca té l’objectiu principal d’identificar els estereotips de gènere que podem trobar als àlbums il·lustrats proposats pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP), a partir de l’anàlisi de l’àlbum il·lustrat ¿On és la lluna?

En aquest article es fa una reflexió de la important tasca del docent en l’elecció dels llibres per treballar amb els infants. També es vol conscienciar la societat sobre la presència d’aquests estereotips i sobre els missatges que transmetem inconscientment als infants.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

04-08-2020

Com citar

Valverde i Solé, F. (2018). Princeses i guerrers. ¿Què en fem dels estereotips?. Comunicació Educativa, (31), 45–56. https://doi.org/10.17345/comeduc201845-56 (Original work published August 4, 2020)

Número

Secció

Articles