El Camp d’Aprenentatge Valls d'Àneu

Autors/ores

  • Xavier Castells

DOI:

https://doi.org/10.17345/comeduc199630-32

Paraules clau:

Camp d’aprenentatge Valls d’Àneu, Didàctica de les Ciències Socials, Didàctica de les Ciències Experimentals, Educació Primària, Educació Secundària.

Resum

El Camp d’Aprenentatge Valls d’Àneu té la seva seu a Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà. Està situat en un medi típic d’alta muntanya, on es conjuguen les activitats ramaderes, ara en forta regressió, i les noves activitats turístiques, ara per ara poc impactants. Hi trobem un entorn natural on hi són ben representades les empremtes glacials, (amb els seus circs, estanys i valls glacials), on s’observen bé els fenòmens de periglacialisme, com les tarteres i les allaus. La presència del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici garanteix la bona conservació dels prats alpins, els boscos de pi negre i les avetoses, així com la presència de la fauna característica de l’indret. Els pobles mil·lenaris, amb les seves esglésies d’origen romànic i els seus retaules gòtics i barrocs, amb les cases i els coberts de pedra i llosa (“pissarres”), els camins medievals, les actuals construccions modernes, les centrals hidroelèctriques i fins i tot les pistes d’esquí, ens permetran reconstruir la història, tant passada com recent, i reviure la vida quotidiana de la gent de muntanya amb tots els seus canvis. Tot aquest patrimoni és el que ens permet d’elaborar una proposta educativa seriosa i alhora engrescadora. La motivació ens ve aportada pel gran contrast d’aquest entorn amb el de les escoles que hi fan estada.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

16-02-2014

Com citar

Castells, X. (2014). El Camp d’Aprenentatge Valls d’Àneu. Comunicació Educativa, (9), 30–32. https://doi.org/10.17345/comeduc199630-32

Número

Secció

Articles