De «marica del poble» a la gran ciutat:una aproximació al sexili
Número
Secció
Paraules clau:
sexili, migració sexual, migració rural-urbana, LGBTI, èxode rural.
Publicat
Resum
El sexili és un tipus de migració motivada principalment per l’orientació o opció sexual. Aquest article s’aproxima al fenomen del sexili que es dona a Catalunya entre l’àmbit rural i la ciutat de Barcelona. Molts homes joves homosexuals «s’escapen» dels seus pobles on no poden viure la sexualitat obertament i amb llibertat per arribar a la gran ciutat, on, sota el paraigua de l’anonimat, poden satisfer les seves necessitats.
Malgrat que la dicotomia entre la ruralitat i el món urbà avui dia no és una delimitació del tot precisa, l’article analitza els diferents elements que configuren l’espai urbà i el rural, entrecreuats amb el factor del gènere i la sexualitat, per tal de comprendre les raons que provoquen aquesta migració. Els imaginaris col·lectius al voltant de les realitats de poble i ciutat, així com les característiques demogràfiques, socials i culturals, influeixen de manera transcendent en la perpetuació del fenomen. Mentre que la repressió sexual, la sensació de control i institucions com la família actuen com a elements propulsors d’aquestes migracions, la visibilitat i el reconeixement de la diversitat sexual i de gènere, l’establiment de la comunitat LGBTI i la identitat gai promoguda pel capitalisme rosa esdevenen pols d’atracció.
Descàrregues
Agències de suport
NoLlicència
Els autors/ores que publiquen en aquesta revista accepten els termes següents:- Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència de reconeixement de Creative Commons (CC BY-NC-SA), que permet que se'n faci difusió reconeixent-ne l'autoria i la primera publicació en aquesta revista.
- Els autors/ores poden establir, independentment, altres disposicions contractuals que permetin la publicació de la versió publicada en aquesta revista en altres mitjans (per exemple, en un repositori institucional o en un llibre), amb el reconeixement de la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors/ores tenen permís per publicar la seva obra en línia i se'ls proposa de fer-ho (per exemple, en repositoris institucionals o a la seva pàgina web) abans i durant el procés de tramesa, perquè pot produir bons resultats i fer que l'obra publicada rebi més citacions (Vegeu The Effect of Open Access).