De «marica del poble» a la gran ciutat:una aproximació al sexili

Autors/ores

  • Bernat Aragó Navarro Universitat Rovira i Virgili

DOI:

https://doi.org/10.17345/aec21.11-36

Paraules clau:

sexili, migració sexual, migració rural-urbana, LGBTI, èxode rural.

Resum

El sexili és un tipus de migració motivada principalment per l’orientació o opció sexual. Aquest article s’aproxima al fenomen del sexili que es dona a Catalunya entre l’àmbit rural i la ciutat de Barcelona. Molts homes joves homosexuals «s’escapen» dels seus pobles on no poden viure la sexualitat obertament i amb llibertat per arribar a la gran ciutat, on, sota el paraigua de l’anonimat, poden satisfer les seves necessitats.

Malgrat que la dicotomia entre la ruralitat i el món urbà avui dia no és una delimitació del tot precisa, l’article analitza els diferents elements que configuren l’espai urbà i el rural, entrecreuats amb el factor del gènere i la sexualitat, per tal de comprendre les raons que provoquen aquesta migració. Els imaginaris col·lectius al voltant de les realitats de poble i ciutat, així com les característiques demogràfiques, socials i culturals, influeixen de manera transcendent en la perpetuació del fenomen. Mentre que la repressió sexual, la sensació de control i institucions com la família actuen com a elements propulsors d’aquestes migracions, la visibilitat i el reconeixement de la diversitat sexual i de gènere, l’establiment de la comunitat LGBTI i la identitat gai promoguda pel capitalisme rosa esdevenen pols d’atracció.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

2020-12-22

Com citar

Aragó Navarro, B. (2020). De «marica del poble» a la gran ciutat:una aproximació al sexili. Arxiu d’Etnografia De Catalunya, (21), 11–36. https://doi.org/10.17345/aec21.11-36

Número

Secció

Articles