Una visió dels escriptors Joan Puig i Ferreter i Ferran Canyameres a través de les obres "La traïció de Llavaneres" i "El gran sapastre"

Autors/ores

  • Maria del Carme Oriol

Resum

Joan Puig i Ferreter i Ferran Canyameres es van conèixer a la Barcelona dels anys vint, vinculats al món de la bohèmia literèria més tard, al món periodístic i editorial. La seva relació es va anar fent, cada vegada, més estreta fins que, com a conseqüència de la Guerra Civil, es van haver de separar temporalment. A l'exili es van retrobar a París i la seva amistat va continuar, però problemes comuns d'ordre material i sentimental els van distanciar progressivament. La ruptura definitiva de la seva relació es va produir cap als anys quaranta a París i va trascendir públicament, de manera que les seves diferències personals es van convertir en tema de conversa entre el cercle d'exiliats catalans residents a França. Els fets que va motivar aquesta ruptura van constituir el punt de partida i la trama de dues obres literàries, l'análisi de les quals permet d'acostar-se als trets més remarcables de la personalitat de llurs autors.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

2018-05-22

Com citar

Oriol, M. del C. (2018). Una visió dels escriptors Joan Puig i Ferreter i Ferran Canyameres a través de les obres "La traïció de Llavaneres" i "El gran sapastre". Universitas Tarraconensis. Revista De Filologia, (12), 101–109. Retrieved from https://revistes.urv.cat/index.php/utf/article/view/2345

Número

Secció

Articles