El Front d'Esquerres al Camp de Tarragona

Autors/ores

  • Montserrat Duch i Plana

Paraules clau:

història, Front d'Esquerra, Camp de Tarragona

Resum

Al proposar-nos la investigació sobre els orígens i les característiques del Front d'Esquerra al Camp de Tarragona preteníem conèixer i valorar un esdeveniment històric: l'aliança de les forces republicanes d'esquerra amb les organitzacions de classe. Ens interessava el desenvolupament d'aquest pacte electoral en les nostres contrades. Diversos han estat els entrebancs: circunscripció electoral de caràcter provincial d'una banda i especialment les escases fonts documentals al nostre abast. Ens hem hagut de limitar a les fonts periodístiques degut a haver defugit una recerca d'història oral en primer moment i per les dificultats encara existents per a l'assoliment d'un treball científic sobre aquest tema de la nostra història més recent.

En aquest article oferim part d'un anàlisi més ampli sobre les convocatòries electorals republicanes a la nostra circunscripció. Ens limitarem -per qüestions d'espai- a l'anàlisi d'aquesta contesa electoral a quatre nivells: la posició de la dreta vertebrada en l'altra força electoral: el Front Català d'Ordre; les actituds de l'Església, els plantejaments d'un integrant del Front d'Esquerres: Acció Catalana Republicana ja que la resta de forces de l'esquerra o bé no comptaven amb premsa escrita o bé la nostra recerca ha estat frustrada i no hem aconseguit les col·leccions dels diaris que ens interessaven, finalment entrarem en la campanya electoral, l'estimulació del vot i els resultats electorals.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

2018-03-12

Com citar

Duch i Plana, M. (2018). El Front d’Esquerres al Camp de Tarragona. Universitas Tarraconensis. Revista De Geografia, Història I Filosofia, (4), 243–256. Retrieved from https://revistes.urv.cat/index.php/utghf/article/view/2007

Número

Secció

Articles