Pla de socialització preventiva de violència de gènere en centres educatius d’educació infantil i primària
Número
Sección
Palabras clave:
socialització preventiva, violència de gènere, actuacions educatives d’èxit, evidències científiques
Publicado
Resumen
La violència de gènere és un greu problema social que necessita una resposta immediata i, a més, un treball preventiu per a abordar-la. Tot i que actualment són molts els recursos i les campanyes destinades a la prevenció d’aquesta, els casos no disminueixen i cada vegada afecten persones més joves. En aquest article presentem un projecte d’innovació docent en el qual han participat tres centres d’educació infantil i primària i set investigadors/es de dues universitats catalanes i que ha pretès assessorar i implementar actuacions educatives avalades per la comunitat científica internacional amb el principal objectiu de contribuir a una socialització preventiva de la violència de gènere. D’aquesta manera, a través d’activitats destinades a l’alumnat d’educació infantil i primària així com també al col·lectiu de professorat i al de familiars, en tant que agents que intervenen en l’educació dels nens i nenes, s’ha obtingut un impacte rellevant. Els resultats han mostrat que la formació del professorat així com també la dels familiars té una forta repercussió en la socialització preventiva del nens/es i joves. D’altra banda, cal destacar que a més a més de l’adquisició d’eines i estratègies per a la prevenció de la violència de gènere, les activitats realitzades han permès a l’alumnat obtenir altres resultats vinculats a l’aprenentatge i a la millora de la convivència.Descargas
Agencias de apoyo
NoLicencia
Derechos de autor 2013 Aitor Gómez González, Joan Cabré Olivé, Elena Duque Sánchez, Noemí Martín Casabona, Silvia Molina Roldán, Marc Sampé Compte
Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0.
Los/as autores/as que publiquen en esta revista aceptan los términos siguientes:
- Los/as autores/as conservan los derechos de autor y conceden en la revista el derecho de primera publicación de la obra, registrada bajo una licencia de reconocimiento de Creative Commons (CC BY-NC-SA), que permite que se haga difusión reconociendo la autoría y la primera publicación en esta revista.
- Los/as autores/as pueden establecer, independientemente, otras disposiciones contractuales que permitan la publicación de la versión publicada en esta revista en otros medios (por ejemplo, en un repositorio institucional o en un libro), con el reconocimiento de la publicación inicial en esta revista.
- Los/as autores/as tienen permiso para publicar su obra en línea y se les propone hacerlo (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su página web) antes y durante el proceso de entrega, porque puede producir buenos resultados y hacer que la obra publicada reciba más citaciones (Ver The Effect of Open Access).
DECLARACIÓN DE PRIVACIDAD
Los nombres y las direcciones de correo electrónico que hay en el sitio web de la revista solo se utilizarán para los usos indicados en esta revista y no estarán disponibles para ningún otro uso ni para terceras personas.