Interpretació en Llengua de Signes Catalana d’una Cançó amb Alumnes De P5

Autores/as

  • Estel Muñoz Manero Grau Educació Infantil. Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia. Universitat Rovira i Virgili

DOI:

https://doi.org/10.17345/ute.2014.440

Resumen

Aquesta experiència didàctica pretén apropar als infants al món de les persones sordes i introduir la llengua de signes, llengua que usen part dels membres de la comunitat sorda, mitjançant la interpretació d’una cançó en Llengua de Signes Catalana (LSC).
S’ha dut a terme amb infants de P5, i la idea va sorgir arrel d’una experiència prèvia que van fer els i les alumnes de primària d’una escola galega1. El plantejament va ser llavors, fer el mateix amb infants més petits, en aquest cas de 5 anys, i potenciar així l’aprenentatge primerenc, aprofitant les condicions de plasticitat neuronal que tenen durant els primers anys.
També es pretén usar la llengua de signes com a estratègia inclusiva, per tal que els alumnes coneguin una realitat diferent a la seva, així com la llengua de les persones sordes i les seves característiques. Per una altra banda aquesta ha estat una activitat que ha permès adaptar-se als diferents ritmes de treball dels infants i respectar les seves característiques.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

30-06-2014

Cómo citar

Muñoz Manero, E. (2014). Interpretació en Llengua de Signes Catalana d’una Cançó amb Alumnes De P5. UTE Teaching & Technology (Universitas Tarraconensis), 1(1), 121–129. https://doi.org/10.17345/ute.2014.440

Número

Sección

Propuestas de mejora en la escuela