La Creació d’una Aula Multisensorial a una Escola Ordinària
Número
Sección
Publicado
Resumen
El document que es presenta a continuació, és una proposta de millora que ofereix una alternativa a la intervenció educativa de les escoles, en aquest cas, es crea una aula multisensorial en una escola ordinària1.
S’ha de tenir en compte que fins al moment actual, només se’n té constància de l’existència d’aquest tipus d’espais, en centres específics com escoles d’Educació Especial, geriàtrics, etc. i, per tant, només s’aplica en persones amb algun tipus de discapacitat física o psíquica. El que s’espera demostrar, és que aquests espais poden resultar igual de beneficiosos en infants d’escola ordinària, presentin o no dificultats i que la creació de material per a aquestes aules es pot realitzar amb productes de baix cost, però igualment eficients.
Principalment perquè l’aula multisensorial va més enllà de ser una simple eina educativa per als alumnes amb necessitats educatives especials, també és una teràpia estimulativa controlada, l’objectiu de la qual és la integració dels sentits i la millora de la qualitat de vida en totes aquelles persones que hi participen.
Amb la realització d’aquest treball, s’espera contribuir d’alguna manera per a què els professionals de l’educació, coneguin algunes formes concretes de treballar en aquests espais, i, si en un futur ho troben factible, s’animin a crear també una aula multisensorial a la seva escola
Descargas
Agencias de apoyo
NoCómo citar
Licencia
Derechos de autor 2014 Eva Arbonés van der Steen
Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0.
Los/as autores/as que publiquen en esta revista aceptan los términos siguientes:
- Los/as autores/as conservan los derechos de autor y conceden en la revista el derecho de primera publicación de la obra, registrada bajo una licencia de reconocimiento de Creative Commons (CC BY-NC-SA), que permite que se haga difusión reconociendo la autoría y la primera publicación en esta revista.
- Los/as autores/as pueden establecer, independientemente, otras disposiciones contractuales que permitan la publicación de la versión publicada en esta revista en otros medios (por ejemplo, en un repositorio institucional o en un libro), con el reconocimiento de la publicación inicial en esta revista.
- Los/as autores/as tienen permiso para publicar su obra en línea y se les propone hacerlo (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su página web) antes y durante el proceso de entrega, porque puede producir buenos resultados y hacer que la obra publicada reciba más citaciones (Ver The Effect of Open Access).
DECLARACIÓN DE PRIVACIDAD
Los nombres y las direcciones de correo electrónico que hay en el sitio web de la revista solo se utilizarán para los usos indicados en esta revista y no estarán disponibles para ningún otro uso ni para terceras personas.