Experiència d'aprenentatge usant el LMS (Learning Management System) com a plataforma tecnològica d'implementació de les estratègies didàctiques dissenyades per als cursos de segell en modalitat de presència virtual.

Autors/ores

  • Aleida Chavarría Vargas Universidad Latina de Costa Rica

Resum

Avui dia són moltes i variades les experiències educatives que es desenvolupen per cercar la millora constant en els processos d'ensenyament i aprenentatge a l'educació superior. L'experiència que es plasma aquí té com a objectiu avaluar la utilització del LMS (Learning Management System per les sigles en anglès) com a eina base per a la mediació pedagògica a través d'estratègies didàctiques dissenyades per als cursos segell, que s'implementen sota una modalitat de presència virtual. Amb aquesta finalitat es van recollir dades d'estudiants i docents, en grups focals, enquesta de percepció de l'estudiant, autoavaluació del professorat i anàlisi del portafoli d'evidències. Entre els resultats s'observa un coneixement insuficient d'ús del LMS Canvas per part d'alumnes i professors, l'aplicabilitat que els continguts i els materials tenen en la formació professional, la manca de dades per determinar si els criteris d'avaluació contribueixen a l'aprenentatge i la importància fer canvis en la mediació pedagògica dels cursos segells per aconseguir un millor abordatge de continguts que afavoreixi l'aprenentatge en entorns de presència virtual.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Publicades

2021-12-31

Com citar

Chavarría Vargas, A. (2022). Experiència d’aprenentatge usant el LMS (Learning Management System) com a plataforma tecnològica d’implementació de les estratègies didàctiques dissenyades per als cursos de segell en modalitat de presència virtual. Revista De Tecnologia Educativa, 1(1), 112–129. Retrieved from https://revistes.urv.cat/index.php/ute/article/view/3209 (Original work published December 31, 2021)

Número

Secció

Articles