Sobre la revista

Call for papers: Special Issue

 

La revista UTE Teaching & Technology (Universitas Tarraconensis) s’edita i es publica des del grup de recerca ARGET de la Universitat Rovira i Virgili. És una revista d’accés obert, que segueix el model Open Journal System (OJS), revisada per experts (peer review) i que té com a objectiu principal la publicació de treballs de recerca, innovació i reflexió teòrica sobre l’aplicació de les tecnologies digitals en el procés educatiu amb una perspectiva de formació continuada i al llarg de la vida.

La finalitat d'UTE és contribuir al desenvolupament de les Ciències de l'Educació. En concret, el seu focus és la tecnologia educativa, amb l'objectiu de promoure la comunicació i la difusió de nous enfocaments de l'ensenyament i l'aprenentatge com a resposta als reptes de la societat digital del segle XXI. Amb un sistema de publicació continuada durant tot l'any per facilitar la visibilitat de les publicacions i amb un número monogràfic (per invitació i per crida oberta) anual que se centrarà en aquells temes que es considerin més rellevants en cada moment per a contribuir a la millora de l'àmbit de la Tecnologia Educativa.

Història de la revista

A l’any 1975 i com evolució de la revista generalista de l’antiga Delegació Universitària de Filosofia i Lletres “Universitas Tarraconensis”, creada sota el paraigües del professor d’història d’aquell moment, el Dr. Luis Navarro Miralles, neix la Revista UT: Universitas Tarraconensis- Revista de Ciènces de l’Educació, coincidint a la vegada, amb la primera promoció de llicenciats en Pedagogia (que en aquell moment iniciava el seu últim curs, ja que es gradua al 1976).

Des de llavors, de la mà de la Secció de Ciències de l’Educació primer, després del Departament de Pedagogia i Psicologia i més endavant del de Pedagogia, s’ha anat mantenint ininterrompudament la seva edició, des de 1975. Finalment al 2021 el grup de recerca ARGET en tecnologia educativa és qui pren el relleu de la revista, actualment: UTE Teaching & Technology (Universitas Tarraconensis).

És la única que ha mantingut l’antiga denominació d’Universitas Tarraconensis, amb tot el que això representa i que ha aconseguit romandre en el temps. 

S’han anat editant dos números l’any (juny i desembre) i, fins ara, sempre en paper. L'any 2015 inicia el seu format exclusivament digital, i en 2021 s'especialitza en tecnologia educativa i comença a editar de manera contínua.

 

Avisos

Call for papers UTE 2024: La digitalització en el currículum. Processos d'innovació educativa per a un món sostenible, digital i global.

20-04-2023

UTE Teaching & Technology (Universitas Tarraconensis) convida a la proposta de manuscrits originals per al seu número especial titulat: La digitalització en el currículum. Processos d'innovació educativa per a un món sostenible, digital i global.

Es convida cordialment a investigadors/es, docents i formadors/es que estiguin treballant en el camp de la digitalització del currículum en qualsevol etapa educativa, que desitgin difondre els seus treballs en aquesta revista, que enviïn els seus treballs a aquest monogràfic.

Llegir més sobre Call for papers UTE 2024: La digitalització en el currículum. Processos d'innovació educativa per a un món sostenible, digital i global.

Número actual

No 1 (2023): Núm. 1 (2023)
Veure tots els números