Planificació y programació de residus
Número
Secció
Paraules clau:
Política de residus, planificació, prevenció, entitats locals
Publicat
Resum
Aquest treball té com a objectiu analitzar la planificació de residus a nivell municipal. Després de l’aprovació de la Llei 7/2022 de Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular, els municipis de més de 5000 habitants han d’aprovar programes de gestió de residus, a més de tenir la possibilitat d’adoptar plans de prevenció. Amb aquest estudi es tractarà de donar llum a la situació actual quant al compliment de la normativa, així com les possibles eines per assolir-ne els objectius.
Descàrregues
Agències de suport
NoLlicència
Drets d'autor (c) 2024 Revista Catalana de Dret Ambiental
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0.
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:- Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació, amb l’obra disponible simultàniament sota una Llicència d’Atribució, No comercial i sense derivades CC BY NC ND de CreativeCommons que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests en reconeguin l’autoria i la publicació inicial en aquesta revista, utilitzar materials sense fins comercials i crear materials sense distribuir el material modificat.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).
Referències
Palomar Olmeda, A. y Sánchez Arroyo, D. (2023): “Instrumentos de la política de residuos”. En A. Palomar Olmeda y A. Descalzo González (dirs.). Estudios sobre la Ley de residuos y suelos contaminados para una economía circular. Thomson-Reuters-Aranzadi, pp. 113-141
Pernas García, J. J. y Sánchez González, J. (eds.) (2022), Estudio sistemático sobre la Ley de residuos y suelos contaminados para una economía circular (Monografías de la Revista Aragonesa de Administración Pública, XXI). Zaragoza: Gobierno de Aragón.
Pernas García, J. J. y Sánchez González, J. (2024): “Hacia una gestión estratégica de los residuos municipales: los programas locales de prevención y gestión y su interrelación con los instrumentos jurídicos de la Ley 7/2022”, Cuadernos de Derecho Local, 65, pp. 75-127
Ruiz de Apodaca Espinosa, Á. (2015): La planificación en materia de residuos y su sometimiento al nuevo procedimiento de evaluación ambiental estratégica. Revista Aranzadi de Derecho Ambiental, 31, 221-264.
Sánchez González, J., Pernas García, J. J. y Sobrino García, I. (2024): “Planes de gestión y prevención de residuos”. Informe sobre el cumplimiento de la obligación y posibilidad de su adopción por parte de las entidades locales de más de 5000 habitantes, de acuerdo con la Ley 7/2022 de residuos y suelos contaminados para una economía circular (LRSCEC). Disponible en www.circularlocal.com
Sanz Larruga, F. J. (2022): “Comentario al Título I de la Ley de Residuos y Suelos Contaminados para una economía circular: instrumentos de la política de residuos”. En J. J. Pernas García y J. Sánchez González (dirs.). Estudio sistemático sobre la Ley de residuos y suelos contaminados para una economía circular (Monografías de la Revista Aragonesa de Administración Pública), XXI, pp. 139-180.
Sobrino García, I. (2024), “European waste management regulations in Spanish local administrations: Compliance assessment and integration Frontiers”, Sustanaible Development, vol. 32 (6), pp. 1 – 13