El régimen jurídico forestal sostenible: residuos forestales, biomasa y bioeconomía
DOI:
https://doi.org/10.17345/rcda3314Paraules clau:
Gestió forestal sostenible – Biomassa – Bioeconomia – Neutralitat climàticaResum
La Agenda 2030 y el Acuerdo de París, ambos aprobados en 2015, han impulsado multitud de programas en el seno de la Unión Europea, con el correspondiente efecto interno en las políticas de los Estados miembros. En este contexto, parece evidente que la Unión Europea ha asumido un papel protagonista a escala internacional fijando ambiciosos objetivos. Estas iniciativas han alcanzado un insólito nivel que nos lleva a un nuevo marco de regulación del ámbito medioambiental y, en concreto, en materia de residuos. En este nuevo ciclo diseñado de acción, la adecuada gestión de los residuos forestales ha adquirido mayor relevancia y un paulatino protagonismo en las políticas frente al cambio climático. En el presente estudio, se analizan las recientes políticas de gestión forestal sostenible y valorización de residuos forestales, y su incidencia en aspectos de relevante actualidad como la neutralidad climática y la bioeconomía.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
Drets d'autor (c) 2022 Revista Catalana de Dret Ambiental

Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0.
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:- Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació, amb l’obra disponible simultàniament sota una Llicència d’Atribució, No comercial i sense derivades CC BY NC ND de CreativeCommons que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests en reconeguin l’autoria i la publicació inicial en aquesta revista, utilitzar materials sense fins comercials i crear materials sense distribuir el material modificat.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).