Ioga i educació. Un aprenentatge per a la vida

Autors/ores

  • Dolors Garcia Debesa Escola Migdia (Girona)

DOI:

https://doi.org/10.17345/comeduc201547-52

Paraules clau:

aprenentatge, educació, unió, benestar, relaxació, atenció, consciència, convivència, afectivitat

Resum

L’escola és un espai per al coneixement d’un mateix i del món, perquè hi podem desenvolupar les qualitats que ens fan realment humans. Aprendre a viure junts, a ser responsables dels nostres actes, a crear un ambient de respecte cap a un mateix i cap als altres, va desenvolupant un codi ètic i social que servirà per conviure en societat. En aquest sentit, el ioga té un text dissenyat per Patanjali (III o II a. de C.) que consta de vuit passos o camins per aconseguir l’estat de ioga (unió). Els dos primers es refereixen al codi d’ètica i social yama i niyama, paraules en sànscrit que es refereixen a millorar les relacions amb els altres i amb un mateix.

El ioga contribueix a despertar les intel·ligències múltiples que tenim dins nostre, a ser més creatius, més sensibles, més feliços i més lliures. Per pode fer un bon aprenentatge el cos necessita estar relaxat, la respiració ha de ser lliure, les emocions han d’estar equilibrades i la ment, concentrada: “aprendre a aprendre”.

La qualitat de l’educació ha de ser la nostra principal preocupació. Si el projecte educatiu de centre comença per fer persones més humanes, la nostra tasca serà una inversió per a la societat del futur, una societat més culta, més pacífica i més lliure.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

22-02-2016

Com citar

Garcia Debesa, D. (2016). Ioga i educació. Un aprenentatge per a la vida. Comunicació Educativa, (28), 47–52. https://doi.org/10.17345/comeduc201547-52

Número

Secció

Articles