La regulació emocional en nens i nenes amb altes capacitats

Autors/ores

  • Beatriz Uceda Pérez Mestra d’Educació Primària amb especialitat d’atenció a la diversitat

DOI:

https://doi.org/10.17345/comeduc2020123-136

Paraules clau:

altes capacitats, emocions, regulació emocional, superdotació, talent

Resum

Les altes capacitats són un col·lectiu envoltat de múltiples mites que dificulten conèixer i atendre de la millor manera possible aquest grup. Un d'aquests mites és, per exemple, que les persones amb altes capacitats són perfectes en tot, i això fa que no es tinguin en compte les possibles discrepàncies en el seu ritme evolutiu o les dificultats que pugui tenir aquest col·lectiu. Es tracta de dificultats en diferents àmbits, com ara en l'emocional. Així que s'investiga si els nens i les nenes amb altes capacitats mostren dificultats de regulació emocional, i se n'analitzen les emocions, específicament: la frustració, la culpa, la tristesa, la por i la ràbia.

La investigació realitzada permet concloure que els nens i les nenes amb altes capacitats mostren dificultats per regular les emocions i, especialment, la frustració i la ràbia. També, que no tenen prou estratègies de regulació emocional. A més, que les causes de la dificultat de regulació emocional poden ser per la discrepància entre el desenvolupament intel·lectual i l'emocional, i per la seva alta sensibilitat, i això els genera  conseqüències, especialment en els àmbits personal, social, familiar i acadèmic.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

20-07-2021

Com citar

Uceda Pérez, B. (2020). La regulació emocional en nens i nenes amb altes capacitats. Comunicació Educativa, (33), 123–136. https://doi.org/10.17345/comeduc2020123-136 (Original work published July 20, 2021)

Número

Secció

Articles