L’avaluació formativa, una realitat o un llarg camí en construcció? Un estudi de cas

Autors/ores

  • Judit Fernández Ortiz

DOI:

https://doi.org/10.17345/comeduc3271-86

Paraules clau:

Educació primària, avaluació formativa, avaluació formadora, competències, funcionalitats de l’avaluació, aplicació.

Resum

La nova visió de l’educació, centrada en competències, demana que es repensin els processos d’ensenyament-aprenentatge i el sistema d’avaluació. Per tant, el que s’imposa ara és l’avaluació per competències, una modalitat d’avaluació que es focalitza en el procés i els resultats de l’aprenentatge i que recau en l’alumnat (avaluació formadora) i el professorat (avaluació formativa).

La recerca que es du a terme se centra en l’avaluació formativa i proposa analitzar si a les escoles a les quals s’ha demanat col·laboració s’està aplicant el nou model d’avaluació que estableix la normativa vigent. L’anàlisi de resultats ha permès concloure que en les escoles de la mostra investigada s’observen grans diferències pel que fa al coneixement i l’aplicació de la nova normativa d’avaluació.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

18-01-2021

Com citar

Fernández Ortiz, J. (2019). L’avaluació formativa, una realitat o un llarg camí en construcció? Un estudi de cas. Comunicació Educativa, (32), 71–86. https://doi.org/10.17345/comeduc3271-86 (Original work published January 18, 2021)

Número

Secció

Articles