Entrevista a Montserrat Ríos

Autors/ores

  • Enriqueta Barniol i Terricabras Universitat Rovira i Virgili

DOI:

https://doi.org/10.17345/comeduc20187-17

Paraules clau:

Pedagogia, música coral, formació de professorat

Resum

Nascuda a Tarragona, cursa estudis de guitarra i de cant al conservatori d'aquesta ciutat i es llicencia en Pedagogia i Ciències de l’Educació. L'any 1980 comença la seva activitat com a directora de cors estudiant amb els mestres Erwin List i Francesc Llongueras. Ha dut a terme estudis superiors de guitarra amb el mestre E. Sainz de la Maza i de direcció coral al Conservatori Superior de Ginebra amb el mestre Michel Corboz. També ha estudiat direcció d’orquestra amb els mestres Jacques Bodmer i Ernst Schelle a Itàlia i a França.

L'any 1991 funda el Cor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, amb el qual ha aconseguit importants premis nacionals i internacionals. El seu objectiu és difondre la música coral d’alt nivell a les comarques tarragonines i donar la possibilitat de cantar grans obres del repertori simfònic coral als alumnes de la Universitat.

Des de l'any 1996 fins al 2002 ha dirigit la Coral Càrmina de Barcelona, cor col·laborador de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

És formadora dels cursos de direcció coral que organitza la FCEC i també és convidada regularment com a jurat de premis d’interpretació coral. Ha dirigit agrupacions corals i instrumental a Catalunya i França. Des del 1995 és professora titular de l'àrea de música de la Universitat Rovira i Virgili. Actualment coordina les àrees de Música i Didàctica de la Música i també l'Aula de Música de la URV.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

04-08-2020

Com citar

Barniol i Terricabras, E. (2018). Entrevista a Montserrat Ríos. Comunicació Educativa, (31), 7–17. https://doi.org/10.17345/comeduc20187-17 (Original work published August 4, 2020)

Número

Secció

Converses