Assaig de reconstrucció d'un passat alimentari: Sabadell cap el canvi de segle
DOI:
https://doi.org/10.17345/aec7.114-136Resum
En la línia dels estudis antropològics sobre l’alimentació i atreta particularment per les escasses hipòtesis sobre el tema referents a medis urbans i complexes com el que vivim, em vaig plantejar una recerca sobre els factors de canvi i continuïtat en els estils alimentaris d'una població urbana, industrial i heterogènia tant en el seu origen com en la seva composició actual. La ciutat de Sabadell reunia perfectament els requisits necessaris per a fer-ho: aquells grups minoritaris estudiats per Calvo (grups ètnics procedents de les ex-colònies franceses que es traslladaren amb els seus modes de vida veritablement diferents i en molts casos impracticables a la metròpolis) en una societat d'inserció bastant coincident amb el que podríem anomenar "societat legal", constituïen, en canvi, en una ciutat com Sabadell, la gran majoria de la població. L'estudi, per tant, havia de representar a la població, i més quan la societat d'absorció no coincidia massa amb el que Calvo anomena la "societat legal", ni en els aspectes socioculturals ni en la majoria d'aspectes socioeconòmics.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
Els autors/ores que publiquen en aquesta revista accepten els termes següents:- Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència de reconeixement de Creative Commons (CC BY-NC-SA), que permet que se'n faci difusió reconeixent-ne l'autoria i la primera publicació en aquesta revista.
- Els autors/ores poden establir, independentment, altres disposicions contractuals que permetin la publicació de la versió publicada en aquesta revista en altres mitjans (per exemple, en un repositori institucional o en un llibre), amb el reconeixement de la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors/ores tenen permís per publicar la seva obra en línia i se'ls proposa de fer-ho (per exemple, en repositoris institucionals o a la seva pàgina web) abans i durant el procés de tramesa, perquè pot produir bons resultats i fer que l'obra publicada rebi més citacions (Vegeu The Effect of Open Access).