Joventut i procés d'autonomia: desmitificar per acompanyar

Autors/ores

  • Anna Robles i Miserachs Universitat de Girona

DOI:

https://doi.org/10.17345/aec12.57-82

Paraules clau:

autonomia, emancipació, ciutadania, transició a la vida adulta, acompanyament

Resum

La tendència generalitzada que considera l’autonomia com a finalitat de gran part dels objectius en polítiques de joventut ha sobredimensionat el concepte fins a mitificar-lo. Acotar-ne la definició, revisar els diversos noms que rep el mateix encàrrec així com contextualitzar el treball amb joves als efectes de la globalització, l’impacte social de les TIC i un mercat laboral de difícil accés permet segregar els trets més il·lusoris de la pretesa autonomia adulta dels elements veritablement útils per a l’atenció i acompanyament de joves en el seu procés d’autonomia. Es tracta d’una reflexió que recopila diversos plantejaments teòrics entorn del concepte d’autonomia i que desemboca en una proposta pràctica que, tot i estar basada en l’experiència en l’atenció a joves extutelats, pretén plantejar aspectes vàlids per a l’àmbit de la joventut en conjunt.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Anna Robles i Miserachs, Universitat de Girona

Anna Robles. Diplomada en Educació Social a la Universitat de Barcelona i Màster Interuniversitari en Joventut i Societat a la Universitat de Girona. Actualment treballa a la Fundació Sant Pere Claver en el Servei de Seguiment, Acompanyament i Suport al Jovent Extutelat que gestiona la prestació per als/ les joves extutelats/des de la DGAIA. Recentment els seus interessos es centren en fonamentar la pràctica professional en l’elaboració teòrica.

Descàrregues

Publicades

2012-11-15

Com citar

Robles i Miserachs, A. (2012). Joventut i procés d’autonomia: desmitificar per acompanyar. Arxiu d’Etnografia De Catalunya, (12), 57–82. https://doi.org/10.17345/aec12.57-82