Medicalitzar i mercantilitzar l’obesitat
DOI:
https://doi.org/10.17345/aec11.35-50Paraules clau:
obesitat, primesa, pes corporal, medicalització, mercantilitzacióResum
A la nostra societat cos i salut han esdevingut una preocupació fonamental. El valor atorgat a la primesa i la consideració de l’obesitat com a patologia constitueixen una poderosa motivació contra l’excés de pes. La insistència des de la biomedicina en la necessitat de controlar el pes corporal per motius de salut legitima la idea de salut en relació amb la pèrdua de pes. Un ampli sector econòmic s’estructura al voltant del binomi bellesa-salut i, sota l’aparença de vida saludable, promou el culte al cos per raons d’estètica. Aquest article planteja el paper que la medicalització i la mercantilització de l’obesitat tenen en la problematització del pes corporal.Descàrregues
Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.
Descàrregues
Publicades
2011-11-15
Com citar
Maldonado Simó, M. L. (2011). Medicalitzar i mercantilitzar l’obesitat. Arxiu d’Etnografia De Catalunya, (11), 35–50. https://doi.org/10.17345/aec11.35-50
Número
Secció
Articles
Llicència
Els autors/ores que publiquen en aquesta revista accepten els termes següents:- Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència de reconeixement de Creative Commons (CC BY-NC-SA), que permet que se'n faci difusió reconeixent-ne l'autoria i la primera publicació en aquesta revista.
- Els autors/ores poden establir, independentment, altres disposicions contractuals que permetin la publicació de la versió publicada en aquesta revista en altres mitjans (per exemple, en un repositori institucional o en un llibre), amb el reconeixement de la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors/ores tenen permís per publicar la seva obra en línia i se'ls proposa de fer-ho (per exemple, en repositoris institucionals o a la seva pàgina web) abans i durant el procés de tramesa, perquè pot produir bons resultats i fer que l'obra publicada rebi més citacions (Vegeu The Effect of Open Access).