Assaig de reconstrucció d'un passat alimentari: Sabadell cap el canvi de segle

Autors/ores

  • Silvia Carrasco

DOI:

https://doi.org/10.17345/aec7.114-136

Resum

En la línia dels estudis antropològics sobre l’alimentació i atreta particularment per les escasses hipòtesis sobre el tema referents a medis urbans i complexes com el que vivim, em vaig plantejar una recerca sobre els factors de canvi i continuïtat en els estils alimentaris d'una població urbana, industrial i heterogènia tant en el seu origen com en la seva composició actual. La ciutat de Sabadell reunia perfectament els requisits necessaris per a fer-ho: aquells grups minoritaris estudiats per Calvo (grups ètnics procedents de les ex-colònies franceses que es traslladaren amb els seus modes de vida veritablement diferents i en molts casos impracticables a la metròpolis) en una societat d'inserció bastant coincident amb el que podríem anomenar "societat legal", constituïen, en canvi, en una ciutat com Sabadell, la gran majoria de la població. L'estudi, per tant, havia de representar a la població, i més quan la societat d'absorció no coincidia massa amb el que Calvo anomena la "societat legal", ni en els aspectes socioculturals ni en la majoria d'aspectes socioeconòmics. 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

2016-02-12

Com citar

Carrasco, S. (2016). Assaig de reconstrucció d’un passat alimentari: Sabadell cap el canvi de segle. Arxiu d’Etnografia De Catalunya, (7), 114–136. https://doi.org/10.17345/aec7.114-136

Número

Secció

Articles