Crisi social, experiència individual, identitat cultural i acció col·lectiva

Autors/ores

  • Patrícia Olivé Conde DAFITS-Universitat Rovira i Virgili

DOI:

https://doi.org/10.17345/aec15.37-56

Paraules clau:

Mediterrània, europeu, crisi, pràctiques quotidianes, discursos

Resum

Aquest article és un breu resum dels principals aspectes tractats en el projecte de tesi doctoral –en procés de realització– on s’analitzen tant la crisi econòmica i social que s’ha produït en els últims anys com els discursos explicatius que s’han traslladat a l’opinió pública, i també, finalment, com aquests han estat llegits per la ciutadania i com l’experiència dels individus i la lectura que en fan han transformat els seus valors i actituds.

Farem una breu anàlisi bibliogràfica sobre dos dels aspectes claus tractats: en primer lloc, el concepte de Mediterrània com a oposat a Europa i carregat d’un simbolisme associat a estereotips negatius (irresponsabilitat, malbaratament, irracionalitat…), i en segon lloc, les principals transformacions socioeconòmiques anteriors i contemporànies a la crisi financera actual. Ambdós elements, entenem, permeten contextualitzar el procés viscut, alhora que situen els punts de vista dels informants consultats al voltant d’aspectes de la seva identitat i de l’anàlisi de la realitat socioeconòmica; les opinions dels informants constitueixen el nucli de l’article.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicades

2015-12-22

Com citar

Olivé Conde, P. (2015). Crisi social, experiència individual, identitat cultural i acció col·lectiva. Arxiu d’Etnografia De Catalunya, (15), 37–56. https://doi.org/10.17345/aec15.37-56

Número

Secció

Articles