Jo sóc armat. Reivindicant la identitat cristiana i local

Autors/ores

  • Jordi Suñé Morales Universitat Rovira i Virgili

DOI:

https://doi.org/10.17345/aec12.173-192

Paraules clau:

identidad, ritos, tradición, Semana Santa

Resum

En este artículo nos proponemos analizar las motivaciones de un grupo de participantes de las procesiones de Semana Santa conocidos como los “armats” de una población de la costa catalana. Esta cofradía está formada por un grupo de unos treinta hombres. Van caracterizados com si fueran soldados romanos y acompañan a la figura de Jesucristo en las procesiones que rememoran su muerte. La identidad fuerte del grupo, conseguida a partir de un funcionamiento ritualizado, consolida una práctica de origen religioso en un contexto de reencantamiento de la vida, de multiplicidad de prácticas religiosas, del uso moderno de la tradición y de la reivindicación de la localidad en un momento de cambios fruto de la globalización.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Jordi Suñé Morales, Universitat Rovira i Virgili

Jordi Suñé Morales. És llicenciat en antropologia social i cultural i màster en antropologia urbana per la URV. Ha publicat diversos treballs de caire etnogràfic com per exemple Parlen les àvies. Costums i tradicions de Castellvell del Camp (2010) i Armats de Torredembarra. 50 anys de la seva recuperació (2011), aquest darrer escrit conjuntament amb David Morlà. Actualment continua la recerca interessant-se pels efectes de la globalització en l’àmbit local, en tot allò referent a l’associacionisme, les identitats i els canvis produïts a la vida quotidiana.

Descàrregues

Publicades

2012-11-16

Com citar

Suñé Morales, J. (2012). Jo sóc armat. Reivindicant la identitat cristiana i local. Arxiu d’Etnografia De Catalunya, (12), 173–192. https://doi.org/10.17345/aec12.173-192