«Generació openmind». Relats d’adolescents fills i filles de famílies marroquines entorn de la socialització i els processos d'identificació. Un estudi de cas a Alzira
Número
Secció
Paraules clau:
migració marroquina, adolescència, identitats complexes, sociabilitat, interseccionalitat
Publicat
Resum
Aquesta investigació analitza les múltiples i complexes realitats socials de set adolescents fills i filles de famílies marroquines en el municipi d’Alzira. Es tracta d’aprofundir i relatar-ne les experiències, els posicionaments i les estratègies entorn de: 1) els projectes de les seves famílies i les repercussions en les seves vides; 2) els múltiples espais de socialització en els quals aquests adolescents es relacionen en la seva quotidianitat, i 3) la incidència de la migració i dels espais de socialització en els seus processos complexos d’identificació. El marc analític d’aquesta recerca aposta per la perspectiva transnacional, que reconeix l’espai social transnacional com a espai de ressignificació de les pràctiques i les relacions en l’àmbit local. També s’adopta una perspectiva interseccional, que aborda de manera relacional i multidimensional aquesta realitat des del gènere, la classe social, l’ètnia, la religiositat i la sexualitat. “Generació openmind” és una expressió que pretén esquivar plantejaments homogeneïtzadors i pensar en termes de la socialització i la identitat com a processos complexos amb multiplicitat de posicions intermèdies que els i les adolescents solen ocupar entre el món de referència familiar i els mons de referència de la societat d’acollida.
Descàrregues
Agències de suport
NoLlicència

Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0.
Els autors/ores que publiquen en aquesta revista accepten els termes següents:- Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència de reconeixement de Creative Commons (CC BY-NC-SA), que permet que se'n faci difusió reconeixent-ne l'autoria i la primera publicació en aquesta revista.
- Els autors/ores poden establir, independentment, altres disposicions contractuals que permetin la publicació de la versió publicada en aquesta revista en altres mitjans (per exemple, en un repositori institucional o en un llibre), amb el reconeixement de la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors/ores tenen permís per publicar la seva obra en línia i se'ls proposa de fer-ho (per exemple, en repositoris institucionals o a la seva pàgina web) abans i durant el procés de tramesa, perquè pot produir bons resultats i fer que l'obra publicada rebi més citacions (Vegeu The Effect of Open Access).