De sud a sud: la influència de la dona amaziga en l’educació informal de les famílies, el cas del municipi de Tortosa (Baix Ebre)

Número

Secció

Articles

Autors/ores

  • Ilene Glasser Martinez Universitat Rovira i Virgili

Paraules clau:

educació informal, transmissió cultural, dona, amaziguitat, Tortosa

Publicat

2021-12-21

Resum

Aquest article neix com a continuïtat i embranzida del treball final del Màster d’Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social i té com a objectiu fer una síntesi de la feina etnogràfica feta durant els 15 mesos d’anàlisi del col·lectiu amazic del sud-est del Marroc present a Tortosa. Amb un enfocament clau en la tasca que desenvolupen les mares com a garants de la perpetuïtat de les tradicions en l’àmbit familiar. Des d’aquesta vessant, es fa una anàlisi teòrica en l’àmbit de l’antropologia cultural en un context migratori, amb l’anàlisi de l’etnografia realitzada tant en l’espai públic com en els espais privats. Un element essencial en aquest treball és la informació obtinguda a partir dels relats i les experiències reals de les persones entrevistades, a partir de les quals s’analitzen i es fonamenten les aportacions teòriques.

Descàrregues

Agències de suport

No

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Com citar

Glasser Martinez, I. . (2021). De sud a sud: la influència de la dona amaziga en l’educació informal de les famílies, el cas del municipi de Tortosa (Baix Ebre). Arxiu d’Etnografia De Catalunya, 23, 65-91. https://doi.org/10.17345/aec23.65-91

Trameses

Si voleu publicar en alguna de les nostres capçaleres, cal que us poseu en contacte amb cada revista mitjançant el vostre correu electrònic.

Saber més

Metrics

320
230
550

Paraules clau